Yrityslainat edullisemmin vertailun kautta

Yhteistyökumppanit

Miksi valita Saverium.fi kilpailuttamaan ja vertailemaan yrityslainasi?

  • Kilpailuttamalla yrityslainasi Saverium.fi avulla säästät sadoista euroista kymmeniin tuhansiin euroihin.
  • Saverium.fi on Suomen kattavin yrityslainavertailu
  • Kilpailutamme yhdellä hakemuksella jopa 15 lainatarjousta
  • Kauttamme laina tilille jopa saman päivän aikana
  • Palveluidemme kautta 500 000 suomalaista on löytänyt itselleen sopivimman sopimuksen

Yrityslaina on tyypillisesti kertaluotto, jota maksetaan tasaerissä lainanantajalle. Yritysluottojen suuruudet vaihtelevat tyypillisesti muutamasta tuhannesta eurosta miljooniin euroihin ja takaisinmaksuajat vaihtelevat kuukaudesta kymmeneen vuoteen. Lainasumman ja takaisinmaksuajan lisäksi lainojen korot ja kuukausikulut vaihtelevat luottoyhtiöiden ja pankkien välillä. Osa luottoyhtiöistä tarjoaa lainaa jopa ilman korkoa laskuttaen pelkkää kuukausimaksua toteutuneelta laina-ajalta. Tästä syystä yrityslainavertailu on syytä tehdä huolella ja siihen Saverium.fi palvelu tarjoaa rahanarvoisen työkalun, jolla saat lainatarjoukset nopeasti vertailtaviksi.

Yrityslainaa tarjoavat perinteiset kivijalkapankit, sekä nykyaikaiset digitaaliset luottoyhtiöt, jotka pystyvät nopeaan päätöksentekoon. Korkojen ja kuukausikulujen lisäksi lainatarjouksiin tutustuttaessa on hyvä kiinnittää huomiota lainantarjoajien muihin ehtoihin. Etenkin perinteiset kivijalkapankit vaativat vakuuksia ja maksuturvan ottamista, mikä tekee lainasopimuksen solmimisesta hidasta ja kankeaa lainaa hakeneen yrityksen kannalta. Lainaehdoista on hyvä myös selvittää, millaisia joustoja lainanlyhennyksiin on hyödynnettävissä, joita voit hyödyntää esimerkiksi silloin, kun oman asiakkaasi laskun maksu viivästyy.

Yritysten lainatarpeet ovat vaihtelevia

Yritykset hakevat lainaa moniin eri tarpeisiin, osa yrityksistä tarvii rahaa akuutisti ja toisilla yrityksillä rahantarve on pidempiaikainen. Akuutissa rahantarpeessa kertaluottoinen yrityslaina on hyvä valinta lainansaannin nopeuden kannalta. Pidempiaikaisessa rahantarpeessa yritykselle voi myös tulla kyseeseen selvittää limiittiluottojen mahdollisuutta päivittäisasiointipankissaan. Lainoille tyypillisiä käyttökohteita ovat myynnin kausivaihtelut, osaavan työvoiman palkkaaminen, yrityksen kasvattaminen, yritystoiminnan aloittaminen, kansainvälistyminen, varaston kasvattaminen tai esimerkiksi äkillinen tarve käsirahalle laitteiston tai ajoneuvojen hankintaan. Myös yrityksen omien asiakkaiden pitkät maksuajat tuovat lainatarpeen, jotta yrityksen toimintaa pystytään jatkamaan, kunnes omilta asiakkailta on saamiset saatu tilille. Lainaa yritykselle haettaessa investointien rahoittamista varten, on hyvä huomioida, että lainalla rahoittaminen on yrittäjälle omistuksen kannalta mieluisampi vaihtoehto verrattuna pääomasijoittajaan, jolle joutuisi annettua rahaa vastaan luovuttamaan osan omistuksestaan.

Vakuudeton yrityslaina vs. vakuudellinen yrityslaina

Myös yrityksillä on mahdollisuus valita vakuudettoman ja vakuudellisen yrityslainan väliltä. Molemmissa vaihtoehdoissa on omat puolensa, mutta vakuudellisen lainansaaminen on aina huomattavasti haastavampaa verrattuna vakuudettomaan yritysluottoon. Vakuudellisista lainoista puhuttaessa tarkoitetaan usein sellaisia lainoja, jotka vaativat yritykseltä reaalivakuuksia, kuten kiinteistöjä tai muuta omaisuutta, jolla pankki voi taata lainasaamisensa. Ongelmaksi saattaa tällöin muodostua se, ettei yritykselle ole antaa riittäviä reaalivakuuksia pankille, eikä yrityksellä välttämättä ole aikaa odottaa viikkoja tai kuukausia lainapäätöksestä. Yritys voi yrittää myös hakea takausta Finnveralta, jolloin riittämättömiä vakuuksia voi kompensoida Finnveran takauksella. Finnveran lisäksi yritys voi pyrkiä hakemaan kehitystyöhönsä suoria tukia Business Finlandin kautta.

Vakuudettomissa luotoissa taas lainan hakeminen, tarjouksiin tutustuminen ja allekirjoittaminen on huomattavasti ketterämpää ja nopeampaa verrattuna vakuudellisiin luottoihin. Vakuudettoman lainan korko voi olla vakuudellista luottoa korkeampi, on vakuudettoman lainan edut selkeät verrattain selkeitä, esimerkiksi lainahakemuksen käsittelyn, lainapäätöksen ja allekirjoituksen nopeus ilman fyysistä käyntiä pankin konttorilla. Tästä syystä yritys saa rahat nopeasti käyttöönsä ja pystyy tekemään mahdolliset investoinnit tai henkilöstön palkkauksen nopealla aikataululla. Tällöin lainaraha saadaan nopeasti töihin ja tuottamaan yritykselle uutta kassavirtaa ja liikevaihtoa.