Tutustu Suomessa toimiviin vakuutusyhtiöihin

Suomalaiset kuluttajat ovat tehtyjen tutkimusten perusteella (esim. Epsi Ratingin Vakuutustutkimus) keskimäärin hyvin tyytyväisiä vakuutusyhtiöiden palveluun. Monet eivät kuitenkaan tiedä, että Suomessa on jopa kymmeniä vakuutusyhtiöitä.

Suomessa toimivat yhtiöt tarjoavat usein monia erilaisia vakuutuksia, joita arjen turvaamiseksi tavallisesti hankitaan. Näitä vakuutusyhtiöitä ovat mm. Fennia, If, LähiTapiola, Pohjola, Pohjantähti ja Turva ja vakuutuksia esimerkiksi kotivakuutus, auto- ja liikennevakuutus, sairauskuluvakuutus, matkavakuutus ja tapaturmavakuutus.

Osa vakuutusyhtiöistä taas on erikoistunut johonkin tiettyyn tuotteeseen tai tuoteryhmään, kuten esimerkiksi Agria lemmikkivakuutuksiin tai Alandia veneiden vakuutuksiin. Suomessa toimii myös maailman suurimpien vakuutusyhtiöiden, kuten AIG:n ja Chubbin, sivuliikkeitä, jotka ovat erikoistuneet mm. erilaisiin henkilövakuutuksiin.

Tutustu oheisesta listasta Suomessa toimiviin vakuutusyhtiöihin:

 • Agria Eläinvakuutus on ainoa Suomessa toimiva lemmikkivakuutuksiin erikoistunut vakuutusyhtiö. Agria on ruotsalaisen Agria Djurförsikringin suomalainen sivuliike, josta voit hankkia vakuutuksen koirallesi tai kissallesi.
 • AIG on yksi maailman suurimmista vakuutuskonserneista, joka palvelee asiakkaitaan yli 130 maassa työllistäen yli 40 000 henkilöä. Suomessa AIG:n tuotetarjontaan kuuluvat mm. matka-, tapaturma- ja kotivakuutukset sekä erilaiset täydentävät vakuutusturvat. AIG:lla on Suomessa satojatuhansia kuluttaja-asiakkaita.
 • Aktia Henkivakuutus Oy kuuluu Aktia-konserniin ja vastaa pankin asiakkaille tarjottavista henkivakuutuksista. Aktia Henkivakuutuksella on lähes 100 000 asiakasta Suomessa.
 • Alandia on toiminut merenkulun ja venevakuuttamisen asiantuntijana jo vuodesta 1938 alkaen. Konsernin pääkonttori on Ahvenanmaalla, ja yhtiö on ainoa suomalainen venevakuuttamiseen erikoistunut yhtiö.
 • Chubb on yksi maailman suurimmista vakuutuskonserneista, joka palvelee asiakkaitaan yli 200 maassa ja työllistää yli 31 000 työntekijää. Chubb on toiminut Suomessa jo vuodesta 1993 lähtien ja Suomessa yhtiö on erikoistunut erilaisiin henkilö- ja lisäturvavakuutuksiin.
 • Fennia on Pohjolan, LähiTapiolan ja Ifin jälkeen Suomen neljänneksi suurin vakuutusyhtiö, joka palvelee asiakkaitaan yli 50 paikkakunnalla ja verkossa. Fennian tavoitteena on olla asiakkaitaan palveleva, ihmislähtöinen ja rohkea uudistaja.
 • If on Pohjoismaiden suurin vahinkovakuutusyhtiö, joka kuuluu suomalaiseen Sampo-konserniin. Ifin tavoitteena on ymmärtää asiakkaidensa vakuutustarve syvällisesti sekä panostaa erityisesti digitaalisiin palveluihin. Ifillä on Pohjoismaissa yli 3 miljoonaa kuluttaja-asiakasta.
 • Kaleva on asiakkaidensa omistama henkivakuutusyhtiö, joka on perustettu jo 1800-luvulla. Kaleva palvelee yhteistyöjärjestöjensä jäseniä ja yhtiöllä on jo yli 200 000 asiakasta Suomessa.
 • LähiTapiola on asiakkaidensa omistama ryhmä, joka koostuu paikallisista vakuutusyhtiöistä. LähiTapiola on elämänturvayhtiö, joka keskittyy edistämään asiakkaidensa terveyttä, turvallisuutta ja taloutta. LähiTapiolan asiakkaana kerrytät vakuutusmaksuista S-Bonusta. LähiTapiola-ryhmään kuuluu myös LähiTapiola Keskinäinen Henkivakuutusyhtiö, joka palvelee ryhmän asiakkaita henkilövakuutuksissa.
 • Mandatum Life on henkivakuutusyhtiö, joka tarjoaa riskihenkivakuutusten lisäksi erityisesti erilaisia varainhoidon ja sijoittamisen palveluita. Mandatum Life tekee tiivistä yhteistyötä If vahinkovakuutusyhtiön ja Kaleva henkivakuutusyhtiön kanssa.
 • Nordea Henkivakuutus eli Nordea Life on suomalainen henkivakuutusyhtiö, joka kuuluu Nordea-pankkikonserniin. Yhtiö on kehittänyt älyhenkivakuutuksen, joka palkitsee aktiivisen elämäntavan ja liikunnan korottamalla vakuutussummaa.
 • Pohjola Vakuutus on Suomen suurin vakuutusyhtiö, joka kuuluu asiakasomisteiseen OP Ryhmään. Pohjola Vakuutuksen asiakkaana voit saada etuja ja alennuksia OP:n pankkiasiakkaana ja vakuutusasiat hoituvat puhelinpalvelussa, op.fi:ssä sekä OP-mobiilissa.
 • OP-Henkivakuutus on OP Ryhmään kuuluva henkivakuutusyhtiö. OP:n omistaja-asiakkaat voivat saada henkivakuutuksen vakuutussummaan korotuksen, minkä lisäksi vakuutusmaksut kerryttävät OP-bonusta.
 • Pohjantähti on yli 120 vuotta vanha asiakkaidensa omistama vakuutusyhtiö. Pohjantähden tavoitteena on olla "ihmisen kokoinen vakuutusyhtiö", joka panostaa asiakaskokemukseen ja henkilökohtaiseen palveluun. Digitalisaation myötä Pohjantähti on kehittänyt myös verkkopalveluaan, mutta asiakkaiden palveleminen kasvokkain on yhtiössä edelleen tärkeää.
 • POP Vakuutus on suomalainen vakuutusyhtiö, joka on perustettu vuonna 2012 ja kuuluu POP Pankki - ryhmään. POP Vakuutus (Suomen Vahinkovakuutus Oy) on Suomen ensimmäinen vakuutusyhtiö, jonka pääasiallinen asiakaspalvelukanava on digitaalinen. POP Vakuutuksella on jo yli 130 000 asiakasta.
 • Turva on pieni vakuutusyhtiö, jolle henkilökohtainen asiakaspalvelu on tärkeää. EPSI Ratingin vuosittaisessa kyselytutkimuksessa Turvalla on ollut Suomen tyytyväisimmät vakuutusasiakkaat kahdeksan kertaa alkaen vuodesta 2011. Turva tekee ammattiliittojen kanssa tiivistä yhteistyötä tarjotakseen ammattiliittojen jäsenille parhaat vakuutusedut.