Matkavakuutus

Korvaako matkavakuutus matkapuhelimen? Mitä vertailussa kannattaa huomioida ja mikä on matkavakuutuksen hinta? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin matkavakuutuksesta.

Haluatko edullisen tarjouksen kattavasta matkavakuutuksesta?

Täytä tarjouspyyntö, niin voit säästää kymmeniä tai jopa satoja euroja vakuutusmaksuissasi.

Vakuutusasiamies soittaa sinulle tarjouksen tekemistä varten.

  • Matkavakuutuksesta on selkeä etu kotivakuutukseen verrattuna, jos kotimaanmatkalla mukana oleva matkatavara vahingoittuu, eli esimerkiksi puhelin tai tietokone rikkoutuu. Matkatavaravakuutus voi korvata vahingon selvästi kotivakuutusta pienemmällä omavastuulla tai omavastuuta ei välttämättä ole lainkaan.
  • Kotimaan matkustajavakuutuksesta taas voit hakea korvausta, jos loukkaannut tai sairastut matkalla. Vakuutusehdoissa on määritelty, mikä lasketaan kotimaanmatkaksi. Yleensä riittää, että matkakohde on 50 kilometrin päässä kodista, opiskelupaikasta, vapaa-ajanasunnolta ja työpaikasta.
  • Myös matkustajavakuutuksen peruuntumisturvasta on hyötyä, koska luonnollisesti myös kotimaanmatka voi peruuntua sairastumisen vuoksi, jolloin käyttämättä voi jäädä jo maksettuja palveluita ja majoituksia, kuten mökin vuokra tai hotellin maksut.
  • Matkustajavakuutuksesta korvataan matkalla alkaneiden sairauksien ja tapaturmien hoitokustannuksia. Jos matkalla puhkeaa korkea kuume tai saat vatsataudin, voit hakea lääkärikäynnistä ja lääkkeistä korvausta matkustajavakuutuksesta.
  • Matkustajavakuutus voi korvata sinulle myös matkan peruuntumisen tai jos myöhästyt matkalta esimerkiksi julkisen liikennevälineen viivästymisen vuoksi.
  • Matkatavaravakuutus korvaa esimerkiksi, jos puhelimesi putoaa maahan ja rikkoutuu tai lompakkosi varastetaan väkijoukossa.