Usein kysytyt kysymykset

Kauttamme löydät sopivimman sähkösopimuksen lukuisten sähköyhtiöiden kautta. Kauttamme sopimukset ovat lähestulkoon aina edullisempia ja ainakin samanhintaisia kuin suoraan sähköyhtiöiltä. Parhaan hinnan saadakseen, tulee sopimus solmia aina täyttämällä lomake palvelussamme.

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon kilpailuttaminen maksaa?

Sähkön kilpailutus Saverium.fi -palvelussa on täysin ilmaista. Voit aloittaa sähkösopimuksissa säästämisen heti. Uusi sopivampi sähkösopimus on vain muutaman klikkauksen päässä.

Mistä sähkön hinta koostuu?

Sähkö hinta koostuu energian hinnasta, siirtohinnasta, sekä lakisääteisistä veroista. Sähköenergialla tarkoitetaan itsessään ostettua sähköä ja siirtohinnalla paikallisen verkkoyhtiön perimää hintaa asuntoon, taloon tai yritykseen välitetystä sähköstä. Sähköenergian hintaan voi vaikuttaa kilpailuttamalla sähkösopimuksen, kun taas siirtohintaan voi vaikuttaa pienentämällä kulutusta tai esimerkiksi muuttamalla toiselle paikkakunnalle, jossa välimatkat ovat lyhyempiä. Sähkösopimusten osalta säästäminen laskuissa on varsin yksiselitteistä.

Kuinka paljon sähkö maksaa?

Sähkölaskusi suuruus määräytyy valitun sopimuksen mukaisesti. Sopivinta sähkösopimusta valitessa kannattaa huolella vertailla eri sähkötarjoukset. Vaikka nykyään on tarjolla paljon tarjouksia ilman perusmaksuja, kannattaa vertailussa huomioida aina oma kulutus. Sähköenergiasta tuleva lasku koostuu sekä perusmaksusta, että energialaskusta, joka ilmoitetaan usein muodoss sähkön hinta kWh.

Kuinka paljon voin tehdä säästöä kilpailuttamalla sähkösopimukseni?

Säästäminen sähkösopimusten osalta on melko yksinkertaista. Valitsemalla sähkösopimuksen, jossa perusmaksun ja energiamaksun osalta edullisin tarjous tuo joka kuukausi säästöä. Säästön määrä riippuu myös kulutuksesta. Esimerkiksi sähkölämmitteisessä kotitaloudessa kulutus voi olla muutamia kymmeniä tuhansia kilowattitunteja vuodessa. Jo 30 000 kWh kulutus vuositasolla tuo 1200 euroa säästöä, jos verrattavien sähkösopimusten hintaero on 4 snt/kW.

Mitä tarkoittavat yleissähkö, aikasähkö, kausisähkö, pörssisähkö ja pakettisähkö?

Yleissähkö - yleisesti sopivin vaihtoehto kohteisiin, joissa sähkönkulutus on pientä. Hinta pysyy usein samana koko sopimuskauden ajan, mutta luonnollisesti osassa sopimuksia on myös ajankohta hinnan tarkistukselle. Mikäli hintaa tarkistetaan sopimuskauden aikana, isoin säästäminen sähkön hinnassa tapahtuu sopimuksen ensimmäisten kuukausien aikana.

Aikasähkö - tästä tuotetyypistä käytetään usein myös termiä yösähkö, koska aikasähkössä sähkön hinta on edullisimmillaan yöaikaan. Erityisesti sähköllä lämmitettävän kohteen valinta, mutta myös lämmityksen lisäksi sopii hyvin kohteisiin, joissa sähkönkulutus on suurimmillaan yöaikaan. Pelkän hinnan lisäksi voi säästämistä tehdä myös käyttämällä mahdollisimman suuren osan sähköstä yöaikaan.

Kausisähkö - kutsutaan usein myös termillä vuodenaikasähkö. Kausisähkö on myös sopiva valinta sähkölämmittäjälle tai kohteisiin, joissa sähkönkulutus painottuu 1.4.-31.10. väliseen aikaan. Kausisähkö koostuu talviarkipäivän muun ajan kulutuksesta. Talviarkipäivän kulutuksella tarkoitetaan kulutusta, joka tapahtuu klo 7-22 välisenä aikana 1.11.-31.3., jolloin hinta on hieman korkeampi kuin muina aikoina. Tällöin on hyvä huomata, että varaavalla sähköllä varustetuissa kohteissa, sähköllä lämmittäminen kohdistuisi pääsin muun ajan kulutuksen ajankohtaan, jolloin sähköstä maksaa mahdollisimman vähän.

Pörssisähkö - perustuu Nord Pool -sähköpörssin Suomen alueen markkinahintaan ja sen päälle maksettavaan sähkönmyyjän antamaan marginaaliin. Pörssisähköllä optimoit säästämistä ohjaamalla sähkönkulutuksen niille tunneille, jolloin sähkön hinta on edullisimmillaan pörssissä. Sopii hyvin kohteisiin, joissa sähkön pörssihintaa jaksetaan seurata aktiivisesti. Pörssisähkön hintaseurantaa varten löytyy myös sovelluksia, jotka auttavat seuraamaan sähkön hintaa pörsissä.

Pakettisähkö - tässä sopimusmallissa sähköstä maksetaan ennakkoon sovittu kuukausihinta, jolla saa sopimuksessa sovitun kWh määrän sähköä käyttöönsä kuukaudessa tai vuodessa. Sopii hyvin kohteisiin, joissa asiakas tietää täsmällisesti kuukausittaisen laskun suuruuden.

Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Määräaikaisella ja toistaiseksi voimassa olevalla sähkösopimuksella on kummallakin omat hyvät puolensa. Määräaikainen sopimus on voimassa sopimuskauden ajan, jotka useimmiten ovat 6 ja 24 kuukauden välillä tai muutettaessa uuteen asuntoon. Määräaikaisen sopimuksen edut ovat, että sähkön kuluttaja tietää parhaiten sähkön hinnan tietyllä aikavälillä. Toistaiseksi voimassa olevassa sähkösopimuksessa irtisanomisajat ovat pääsääntöisesti 14 vuorokautta, jolloin toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella on nopeampaa reagoida alentuneisiin hintoihin sähkömarkkinoilla.