Sähkösopimus

Kauttamme löydät sopivimman sähkösopimuksen lukuisten sähköyhtiöiden kautta. Kauttamme sopimukset ovat lähestulkoon aina edullisempia ja ainakin samanhintaisia kuin suoraan sähköyhtiöiltä. Parhaan hinnan saadakseen, tulee sopimus solmia aina täyttämällä lomake palvelussamme.

Sähkösopimus

Sähkösopimus on kuluttajan tai yrityksen sähkönmyyjän kanssa tekemä sopimus, jolla sovitaan sähköenergian hinnasta ja sopimusehdoista. Pääsääntöisesti sähköyhtiöillä on yhteneväiset sopimusehdot, mutta nämä voivat vaihdella eri sopimusten välillä etenkin hintojen tarkastusvälin ajankohdan osalta.

Kilpailuttamalla sähkösopimuksen voit tehdä säästöjä

Vertailemalla sähkösopimuksia voit tehdä merkittäviä säästöjä kuukausittaisissa kuluissa, jopa satoja tai tuhansia euroja vuodessa. Sähkön kilpailuttaminen on kannattavaa myös siksi, että kilpailutus ja sopimusten vertailu on täysin ilmaista. Saverium.fi on koonnut vertailuun sähköyhtiöitä, jotka auttavat merkittävästi sopivan sähkösopimuksen löytämiseksi. Kilpailutus on vain kolmen klikkauksen vaivan päässä edullisimmista sähkön hinnoista.

Säkösopimusten vertailu ja kilpailuttaminen on hyvä tehdä erityisesti jo seuraavista syistä:

  • Kilpailuttaminen on ilmaista
  • Sähkön on tasalaatuista - sähkön laatu on täysin sama millä tahansa sähkösopimuksella
  • Sähkösopimuksen vaihtaminen ei maksa mitään

Sähkösopumuksissa sähkönhinta koostuu itse sähköenergiasta ja sähkönsiirrosta. Sähkön hinta on nykyisin hieman edullisempaa kuin itse sähkönsiirto. Sähkönsiirron hinnan nousuun on vaikuttanut poliittiset päätökset, joilla pyritään välttämään sähkökatkojen määrä ja pituus. Valitettavasti itse sähkönsiirron hintaan ei pysty vaikuttamaan, mutta sitäkin tärkeämpi on muistaa kilpailuttaa sähköenergia, jotta sähkön hinta on mahdollisimman edullinen. Sähkösopimuksen hintaan vaikuttaa itse sähkön hinnan lisäksi mahdolliset kuukausimaksut, jotka ovat kilpailuilla markkinoilla kohtuullisen usein ilmaisia.

Sähkösopimuksen vaihtaminen toiseen yhtiöön onnistuu kuluitta, mikäli voimassa oleva sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva tai määräaikainen sopimus on päättymässä. Uusi sähkösopimus on hyvä muistaa tehdä riittävän ajoissa, vähintään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa. Mikäli kuluttaja tai yrittäjä haluaa sähkösopimuksen voimaan sopimuksen tekopäivänä, voi sähkösopimuksen aloittamisesta syntyä ylimääräisiä kuluja pikakytkennästä.

Sähkösopimuksen kesto

Sähkösopimuksia löytyy sekä toistaiseksi voimassa olevana että määräaikaisena, mutta määräaikaisten sähkösopimusten osalta löytyy useita eri vaihtoehtoja aina kuudesta kuukaudesta kahteen vuoteen. Määräaikaisissa sähkösopimuksissa sähkön hinta sovitaan usein kiinteäksi koko sopimuskauden ajaksi, mutta sähkömarkkinoilla on tarjolla myös määräaikaisia sopimuksia, joissa yleensä ensimmäinen tai ensimmäiset kaksi kuukautta edullisia ja kiinteähintaisia, mutta tämän jälkeen hinta lähtee seuraamaan sähkön markkinahintaa. Määräaikaisesta sopimuksesta ei pääse eroon, ellei sopimuksen tekijä ole muuttamassa uuteen osoitteeseen.

Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset sen sijaan ovat sellaisia, jotka voi irtisanoa kahden viikon irtisanomisajalla. Tällaiset toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovatkin tästä syystä hyvin joustavia, jolloin vaihto edullisempaan sähkön hintaan onnistuu tekemällä uuden sähkösopimuksen. Toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat usein pörssisähkösopimuksia tai sellaisia, joissa on erikseen sovittu hinnoittelun tarkastus ajankohdasta.

Kummallakin sopimustyypillä on hyvät ja huonot puolensa. Määräaikaisissa sopimuksissa sähkön hinta on tiedossa pidemmälle ajalle, mutta toistaiseksi voimassa olevilla sopimuksilla sähkön hinnan laskusta pääse nauttimaan nopeammin.

Sähkösopimuksen teko on helppoa ja yksinkertaista

Sähkösopimuksen teko on yksinkertainen prosessi, koska sähköyhtiö ei juurikaan tarvitse tietoa sähkösopimuksen tekijästä - henkilötiedoilla ja käyttöpaikan osoitteella sähkösopimus on tehtävissä lähes kaikkien sähköyhtiöiden kanssa. Sähkösopimuksen voi myös tehdä milloin tahansa kalenteriin tai kelloon katsomatta. Sähkösopimusta tehdessä on hyvä kuitenkin muistaa olla ajoissa liikenteessä, jotta sähköt tulevat käyttöön varmasti silloin, kun ne on tarve saada. Sopimus tulee kuitenkin tehdä useimmissa tapauksissa vähintään kaksi viikkoa ennen haluttua ajankohtaa.

Paikkakuntasi tarjoukset

Suositut haut:

Helsinki Tampere Oulu Turku Espoo Vantaa Vaasa Lappeenranta Hämeenlinna